mandag 2. februar 2009

Fordypningsoppgave, første time


Da var vi visst i gang med fordbypningsoppgaven. Jeg har ikke fått noe informasjon av lærer om dette, ettersom dette ble gitt da vi i håndballgruppa var på ekskursjon i Kroatia. Jeg må innrømme og si at jeg sitter litt fast, og lurer på om jeg skal sammenlikne to filmer. Da har jeg noen spørsmål: Skal jeg sammenlikne to filmer med samme sjanger, av samme produsent? Med samme skuespiller som hovedperson? Jeg trenger litt veiledning til hvor jeg bør begynne og med hva. Jeg har ikke for mye tid i fritiden min til å grubble på dette, og vil komme i gang så fort som mulig hadde jeg bare fått litt veiledning på hva slags type oppgave jeg bør velge. Jeg vil helst ha noe med film å gjøre, og jeg har hørt andre sammenlikne to filmer. Hvordan skal jeg gå frem når jeg skal sammenlikner to filmer?

"Bergens egen helt"
Jeg har nå gjort litt reasearch i løpet av økten, og tror det er flere som vurderer å sammenlikne bok og film om Gunnar Staalesen sine romaner om Varg Veum. Filmanalyse først, med en sammenlikning av film og bok synest er kanskje en mulig oppgave. Jeg synest at dette høres greit ut , og har funnet noen sider som hjelpe meg med analysen. Jeg har sett de fleste Varg Veum filmene som er laget, og det jeg må sette igang med nå er å lese boka! Jeg vet ikke hvilken Varg Veum bok jeg velger enda, fordi jeg må snakke med bibliotekar dama om hvilke Varg Veum bøker som de har her på skolen, og eventuelt gå på biblioteket hjemme i morgen og se. Vareg Veum har vært veldig populært nå i den sisten tiden og synest selv filmene er kjekke og spennende.

1 kommentar:

Leif sa...

Det er viktig å bestemme seg raskt! Ellers har jeg lagt ut en del info her: http://leifh.blogspot.com/2009/01/forslag-til-fordypningsemner.html